Friday, 4 November 2016

Tallinna vanalinn


Selailin tuossa tannoin kuvia kesältä, ja eteeni osui kansiollinen kuvia Tallinnan reissultamme elokuussa. Tajusin etten ole niitä vielä blogin puolella julkaissut, joskin siihen on ihan hyvä syy. Reissu ei nimittäin ollut ihan onnistunut, ja olen kai halunnut vain unohtaa sen kokonaan. :D Mitään dramaattista ei tapahtunut, mutta esimerkiksi sää oli katastrofaalinen. Vettä satoi vaakatasossa ja kiitos tuulen, sateenvarjosta ei juuri ollut apua (vaikka se kuvassa mukana onkin). Laivamatkakin oli kaikkea muuta kuin mukava, sillä siellä oli ihan älyttömän kylmä ja toki menossa mukana oli myös muutama känniääliökin. Tähän kun lisätään vielä suomihumppa raikaamaan taustalle ja laivan keinumisesta johtuva lievä pahoinvointi, ei liene yllätys jos ei ihan heti tee mieli lähteä Tallinnaan uudestaan. :D

Huonosta säästä huolimatta jaksoimme kierrellä vanhan kaupungin katuja yllättävän paljon, ja vierailimme muutamassa antiikkiliikkeessäkin. Mukaan ei tarttunut mitään, mutta tuollaisen punaisen sohvan aion kyllä vielä jonain päivänä hankkia. Eikä tuossa kampauspöydässäkään mitään vikaa olisi.. Kävimme syömässä Balthasar nimisessä ravintolassa, ja paikka oli oikein viihtyisä ja hieno. Vähän ehkä liian hieno meidän makuun, varsinkin kun yleisolemus ei kaatosateen jäljiltä ollut kovin edustava. :D
Reissun ehdoton kohokohta oli kuitenkin Tallinnan kissakahvila Nurrissa vierailu! Juustokakku ja kissat kun saavat aina paremmalle tuulelle. Varsinkin tuo harmaa kissa (Pummi nimeltään) oli aivan ihastuttava sillä toinen torkahti poikaystäväni repun päälle nukkumaan, eikä olisi millään halunnut siirtyä siitä.

Vaikka ensimmäinen Tallinnan matkani kurjaksi osoittautuikin, aion varmasti käydä siellä vielä tulevaisuudessakin. En välttämättä ihan heti, mutta esimerkiksi ensi kesänä. Yhtä asiaa en kyllä silti ymmärrä, nimittäin sitä että miten ihmeessä ihmiset jaksavat tehdä tämmöisen reissun pelkästään halvan alkoholin tähden. :DI went through my old pics and I found an album full of photos from our trip to Tallinn in last August. There's a good reason that I didn't do this post earlier, and it's because of the fact that the trip was pretty disaster. :D The weather was just awful, it was so rainy and windy that you couldn't even use an umbrella (although it is in the photo). The boat trip to there was pretty bad too, it was very cold inside and felt a little bit seasick too. (There was also a very bad finnish music everywhere and of course, drunken people too). Despite of the awful weather, we still wanted to walk around the old city and visited couple of antique-shops too. I really fell in love with that red sofa, hopefully I own a similar one in the future!

The best part of the trip was definitely a visit to the Cat Cafe Nurri. You always feel at least a little bit better when you have cats and cake around you. That grey kitty was our favorite, she fell in love with my boyfriend's backpack and didn't want to move anywhere.

Even though I didn't enjoy the trip very much, I'm still pretty sure that some day I'll go there again. Not just too soon! But I still wonder how many people will do that all, only for the sake of cheap alcohol. :D  

4 comments:

 1. Niin..luin tämän otsikon "vana tallinn" :D Tallinna on upea kaupunki ja vanhaa kaupunkia mukava tallailla ajan kanssa. Tykkään kuvien sateisesta tunnelmasta :0)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha. :D Tuo vanha kaupunki oli kyllä kaunis, toivottavasti ensi kerralla sattuisi parempi sää jotta voisi ottaa kuvia enemmänkin. :) Ja kiitos!

   Delete
 2. Onpa tunnelmallisia kuvia! En ole koskaan käynyt Tallinnassa, mutta kiinnostaisi kyllä etenkin kun siellä on ilmeisesti hyvä ja edullinen kasvisruokatarjontakin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Mä olen myös ymmärtänyt että Tallinnassa ja Tukholmassa on molemmissa hyvä kasvisruokavalikoima ravintoloissa. :) Täytyy itsekin etsiä joku hyvä kasvisruokapaikka ensi kerralla.

   Delete