Wednesday, 12 March 2014

About my hair

Ajattelin kirjoitella pienen postauksen hiusteni historiasta viimeiseltä parilta vuodelta. Koko hiushistoriaa en sentään kanssanne jaa, mutta jotakin kuitenkin! Lyhyestä virsi kaunis, kaikenlaista on ollut ja melkein joka väriä on kokeiltu! Mutta niistä ei sen enempää, vaan aloitetaan vuodesta 2012.

Kevät/Kesä 2012 ~ Spring/Summer 2012

 photo talvi1_zpsdb58a2c5.jpg  
Olin ollut mustalla tukalla tässä vaiheessa jo ainakin muutaman vuoden, kun yllättäen tylsistyin siihen täysin, ja halusin pitkästä aikaa jotain väriä päähän. Ja eikun kauppaan ostamaan värinpoistoa seuraavana päivänä! Tällä kertaa en käräyttänyt koko tukkaa, vaan alahiukset saivat jäädä mustaksi. Pääosio värjääntyi aluksi violetiksi, ja oli toisinaan myös sininen, riippuen kaupungin hiusvärivalikoimasta.. 
  photo kevaumlt1_zps631e4703.jpg photo Kevaumlt2_zps69bb4abc.jpg

Syksy/Talvi 2012 ~Autumn/Winter 2012

 photo Syksy1_zpsee4e3a66.jpg

Violettia jaksoin kesän ajan, kunnes huomasin tukan kärsineen jatkuvasta värjäilystä liikaa, ja turhauduin siihen niin, että vedin tukan takaisin mustaksi, jättäen vain etuhiukset violetiksi. Otsis vaihtui myöhemmin vielä blondiksi!

 photo Syksy2_zpsdf7f55c6.jpg

Vuosi 2013 ~ Year 2013

 photo talvi2_zpsc21c3ba7.jpg
Vuoden vaihteessa ikävöin kuitenkin jo kokomustaa tukkaani ja otsista, joten eihän siinä auttanut kuin hankkia molemmat takaisin!

Kevät/Kesä 2013 ~ Spring/Summer 2013

 photo Kesauml1_zps4c4f7666.jpg

Otsista olin jo tässä välissä kerennyt värjätä punaiseksi ja siitä se himoitus kokopunaiseen tukkaan iskikin. Joten tiedossa olikin sitten punaista seuraavaksi. Tämä operaatio sujui melkoisen kivuttomasti, sillä vaalensin tukkaa kokonaisuudessaan vaan kerran ja annoin latvojen haalistua omia aikoijaan, jolloin tukka ei kärsinyt värjäilyistä juurikaan.

Tästä eteenpäin blogissa onkin näkynyt kaikki hiusmuutokset, eli siirtyminen punaisesta blondiin. Sekään ei ihan niin helposti käynyt, koska pohjalla oli kaikki mahdolliset värit. Jouduin leikkaamaan tukkaa myös aikalailla, ja tällä hetkellä tukka onkin melkoisen lyhyt (ilman pidennyksiä). Mutta parempi terve ja lyhyt tukka, kuin pitkä ja hamppu! Ja onhan se sentään uusiutuva luonnonvara.

Lopuksi vielä kokoelma kaikista hiustuotteista, joilla yritän saada tukan epätoivoisesti kasvamaan ja pysymään mahdollisimman hyvässä kunnossa!

 photo a_zps648f6580.jpg

Alba botanican shampoosta ja etenkin hoitoaineesta kuulin kaverilta, joka oli myöskin ryhtynyt vaalentamaan kutrejaan. Kaakaovoita sisältävät tuotteet parantavat huonoa hiuslaatua näkyvästi, ja ne eivät myöskään sisällä hiuksia vahingoittavia sulfaatteja. Tästä hoitoaineesta onkin tullut ehdoton suosikki minulle!

 photo b_zps7187041d.jpg Cocovin kylmäpuristettu kookosöljy sopii kaikenlaiseen kauneudenhoitoon, mutta itse käytän tätä lähinnä hiusnaamiona. Öljyä pää täyteen, muutaman tunnin vaikutus ja tukka on heti paljon terveempi!

 photo c_zps9626cbf6.jpg
Tresemmen hiusöljy on lähes jokapäiväisessä käytössä, ja olen todennut sen todella toimivaksi. Samaa voi sanoa myös saman sarjan hiusnaamiosta. Aussien tehohoito on uusin hankinta, toistaiseksi en ole kuitenkaan todennut olevan sen mitenkään parempi kuin muut.
  photo e_zps0d8cadd3.jpg

Tukkakaan ei valitettavasti ihan yksin pysy näin vaaleana, vaan käytössä on fudgen hopeahampoo. Olen todennut tämän parhaaksi hopeashampooksi, sillä se hoitaa hiusta samalla kun värjää. Joskus kuitenkin lisään shampoon sekaan vielä violettia shokkiväriä, jotta lopputuloksesta tulisi mahdollisia vaalea.
  photo d_zps003c92b0.jpg

Ja viimeisenä, vaan ei suinkaan vähäisimpänä, vitamiinit! Olen alkanut napsia biotiinia vasta hiljattain, mutta omegaa olen syönyt jo jonkin aikaan. Aika kertoo onko biotiinista mitään sen suurempaa apua hiustenkasvatukseen, mutta toivoa sopii! Ainakin monet tutut ovat kehuneet sitä.

Onko teillä jotain suosikkituotteita tukanhoidossa? :)


Just short version this time, sorry! But here's my hairstyles from the year 2012 to this day. I didn't want to write about all my hairstyles, because this post would have been sooo long, since I've had almost anything, every style and every colour!

And for the end I want to show what products I use for my hair. At this moment my own hair is quite short, since I had to cut it a lot. But at least it's better condition right now! And thank god there's always hair extensions. ;)

10 comments:

 1. Kaikki hiukset näyttää kivalta, mutta etenkin tuo violetti sopii sulle hienosti, samoin tuo blondi/musta on erittäin kiva.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Musta/blondi on yksi omiakin lemppareita, mutta toivon silti etten koskaan värjää enää hiuksia mustaksi, se on liian työläs saada pois. :D

   Delete
 2. Sä oot kyl sellanen mimmi et pystyt vetää noi kaikki värit tyylillä ja varsinkin ton sun nykysen blondin! ♥

  ReplyDelete
 3. You do amazing things with your hair! It looks so good on you!

  x Dawn
  www.wickedlypleasant.wordpress.com

  ReplyDelete
 4. Hei! Mistä ostat nuita alba botanica-tuotteita?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Oon tilannut nuo iHerbistä, samoin kuin vitamiinitkin. :)

   Delete
 5. Biotiinin pitäs kyllä vaikuttaa ^^ Muista syödä kans proteiinisi ja sitte pähkinää tai avokadoa, hiukset tarttee hyviä rasvoja siinä missä koko muukin keho. Kynnetki tulee samalla sellasiks ettei lohkeile<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu tottakai, avokadoa tuleekin syötyä aika reippaasti nykyään. :) Ja vaikka biotiinikuuria onkin takana vasta parisen viikkoa, niin hiuksissa ainakin alkaa huomata jo muutoksia!

   Delete